مؤسسهی فرهنگى هنرى ماهور در سال ۱۳۶۶ با انگيزهی توليد و انتشار آثار موسيقى توسط سید محمد موسوی تأسيس شد. اكنون با پشتسر نهادن دو دهه تلاش و فعاليت، اين مؤسسه توانسته است بيش از پانصد عنوان سىدی (لوح فشرده) و صدوپنجاه عنوان كتاب و جزوهی موسيقى توليد و منتشر نمايد. بخش عمدهی توليدات و انتشارات مؤسسهی فرهنگى هنرى ماهور، آثار آموزشى و پژوهشى در زمينههای مختلف موسيقى كلاسيك و موسيقى نواحى ايران است. اين آثار از لحاظ مضمون و محتوا، بسيار متنوع و گستردهاند و به گواهى صاحبنظران و دوستداران موسيقى، بسيارى از آنها، از منابع ممتاز و معتبرى هستند كه تاكنون در زمينهی موسيقى منتشر شده است.
دايرةالمعارف سازهاى ايران نمونهی بارزى از آثار پژوهشى در حوزهی موسيقى ايرانى است. نخستين مجلد اين اثر به شرح و شناسايى كامل سازهاى زهى نواحى مختلف ايران مىپردازد و مجلد دوم سازهاى كوبهاى پوستصدا و خودصدا را معرفى مىكند.
مجموعهى گنجينهى موسيقى ايرانى با هدف اشاعه و اعتلاى ميراث هنرى ايران در زمينهى موسيقى سازى و آوازى منتشر شدهاست. از اين مجموعه تاكنون سی اثر (آوازهاى اقبالآذر، طاهرزاده، رضاقلىميرزا ظلى، علىاصغر كردستانى، و نواختههاى استاد يوسف فروتن، استاد سعيد هرمزى، استاد علىاكبر شهنازى، آقاحسينقلى، درويشخان و…) در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. رديفهاى موسيقى ايرانى، در مجموعهى «آثار آموزشى»، معتبرترين رديفهاى سازى و آوازى ايران است كه از شناختهشدهترين آنها، مثل رديف ميرزا عبداللَّه، رديف آقاحسينقلى و ردیف علیاکبر شهنازی و رديفهاى آوازى دوامى و كريمى، تا رديفهاى كمترشناختهشدهى فروتن و هرمزى و نىداوود را در دسترس علاقهمندان و پژوهشگران قرار مىدهد.
داستانهاى شاهنامهى فردوسى اثر ديگرى است كه با هدف آشناساختن دوستداران ادبيات فارسى با حماسهى بزرگ ملى ايران منتشر شده است. شرح و تفسير اين داستانها با صداى زندهياد دكتر محمدجعفر محجوب حكايتى است كه بايد شنيد و لذت برد. از اين مجموعه، رستم و سهراب، مثنوى مولوى، داستانهاى نظامى گنجوى، منطقالطير٬ حافظ و بوستان سعدی منتشر شده است.
هفتادوپنج شماره از مجموعهى موسيقى نواحى ايران، در كنار دوازده عنوان موسيقى رقص مناطق مختلف و نيز عنوانهاى پراكندهى ديگر در اين حوزه، امكان حفظ مجموعهاى غنى از موسيقى مردمى اصيلِ همهى نقاط ايران را كه در معرض خطر نابودى قرار دارند فراهم آورده است.
فصلنامهى موسيقى ماهور كه هشتاد و چهارمین شمارهى آن در پاییز ۱۳۹۸ منتشر شده، نشريهاى است تخصصى كه در هر شمارهى آن مقالههاى تحقيقى و توصيفى و ديدگاههاى متنوعى به قلم صاحبنظران هنر موسيقى، هر سهماه يكبار به چاپ مىرسد.
در آبان ماه سال ۱۴۰۱ در مراسم The Aga khan Music Awards شبکه توسعه آقاخان به پاس تلاشهای سید محمد موسوی ماهور در اشاعه موسیقی تقدیر صورت گرفت و تندیس و جایزه ویژه هیآت داوران را دریافت کرد.
در مراسم جشن چهاردهمین سالگرد تأسیس خانه موسیقی ایران در تالار وحدت سهم جوایز مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور از برگزیدگان چهارمین دوسالانه کتاب برتر موسیقی در ۱۰ مهر ۱۳۹۵ به این شرح اعلام شد:
در بخش پژوهش، مقام اول به دو کتاب جشن موسیقی در فرهنگهای شهری ایران اثر ساسان فاطمی و پنجرهای با شیشههای کوچک رنگی اثرسینا صدقی بهطور مشترک تعلق گرفت.
همچنین کتابهای عجملر اثر آرش محافظ و ارمغان طرب اثر محسن محمدی شایسته تقدیر و دریافت لوح تقدیر شناخته شدند.
در بخش آموزش دو کتاب ضرب آوا اثر حمید قنبری و ضربیهای علی اکبر شهنازی اثر نت نگاری حسین مهرانی به دلیل استفاده در حوزه آموزش مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین در بخش آلبوم برگزیده سال آلبوم هیچ مگو به آهنگسازی احسان ذبیحی فر و خوانندگی مجتبی عسگری برگزیده این بخش شد و تندیس جشنواره را دریافت نمود.
از دیگر جوایز مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور میتوان به این موارد اشاره کرد:
کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۴ در آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی تندیس و تقدیر خود را به فصلنامه ماهور اهدا کرد.
فصلنامه موسیقی ماهور لوح تقدیر بخش نشریه را از جشنواره موسیقی فجر ۱۳۷۹ دریافت کرد.
جایزه بینالمللی لوییس ایبسن الفاروقی در پایان سال ۲۰۱۱ میلادی به مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور و فصلنامه موسیقی ماهور تعلق گرفت. هیئت اهدای جایزه بینالمللی الفاروقی، مؤسسه ماهور را به عنوان مرکز مهمی در عرصه موسیقیشناسی قومی در منطقه شناخته و به خاطر ارتباط و میزبانی این مؤسسه از پژوهشگران موسیقی، ضمن اهدای این جایزه از ساسان فاطمی، هومان اسعدی (پژوهشگران موسیقی) و سید محمد موسوی ماهور (مدیرمسئول ماهور) قدردانی کردهاست. آن راسموسن به نمایندگی از سوی هیئت داوران، این جایزه را در همایش قوم موسیقیشناسی که هفته آخر ماه دسامبر ۲۰۱۱ میلادی در فیلادلفیا برگزار شد به استیون بلام پژوهشگر برجسته موسیقی شرق (که قبلاً به عنوان میهمان ماهور در ایران حضور داشتهاست) به نمایندگی از سوی مؤسسه ماهور اهدا کرد.